Zapytanie ofertowe na dostawę artykułów spożywczych
ZAPYTANIE OFERTOWE
Centrum Usług Wspólnych Radwanice zaprasza do składania ofert na dostawę produktów żywnościowych
do stołówek jednostek obsługiwanych tj.:
- Zespół Szkolno-Przedszkolny w Radwanicach, ul. Tenisowa 1 59-160 Radwanice
- Szkoła Podstawowa w Buczynie, Buczyna 17 59-160 Radwanice
- ZAMAWIAJĄCY
Centrum Usług Wspólnych Radwanice
- Szkolna 14
59-160 Radwanice
tel. 76 8311 426
e-mail: sekretariat@cuw.radwanice.pl
- a) WYKONAWCY, należy przez to rozumieć podmiot, do którego zostało skierowane niniejsze zapytanie lub który złoży ofertę w odpowiedzi na niniejsze zapytanie
- b) ZAMAWIAJĄCY, należy rozumieć Centrum Usług Wspólnych Radwanice oraz każdą odrębną jednostkę obsługiwaną przez Centrum Usług Wspólnych wymienioną w pkt. II zapytania ofertowego
- OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
- Nazwa zamówienia:
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do stołówek obsługiwanych przez Centrum Usług Wspólnych. Szczegółowy wykaz produktów stanowiących przedmiot zamówienia zawiera formularz cenowy poszczególnych grup towarowych stanowiący załącznik 1a-f - 2a-f do niniejszego zamówienia.
- a) Szkoła Podstawowa w Buczynie
- 1a – artykuły spożywcze
- 1b – mięso i wyroby
- 1c – nabiał
- 1d – pieczywo
- 1e – produkty mrożone
- 1f – warzywa i owoce
- b) Zespół Szkolno-Przedszkolny w Radwanicach
- 2a – artykuły spożywcze
- 2b – mięso i wyroby
- 2c – nabiał
- 2d – pieczywo
- 2e – produkty mrożone
- 2f – warzywa i owoce
- Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
- a) Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z długim terminem ważności do spożycia,
- b) poszczególne zamówienia będą składane telefonicznie, e-mailowo z wyprzedzeniem co najmniej jednego dnia roboczego
- c) wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar do miejsc wskazanych przez Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy
- d) każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającego spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów (art. spoż., warzywa, owoce, jajka, mięso , wędliny itp.)
- e) Wykonawca dostarczać będzie żywność do Zamawiającego własnym środkiem transportu spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP/GHP (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności) od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych w godz. 6:00-6:30 lub innych ustalonych przez strony , w zależności od zamawianego asortymentu, następnego dnia po złożeniu zamówienia bezpośrednio do magazynu żywnościowego
- f) kierowcy wykonawcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną
- g) w przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towar, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się do jego odebrania lub wymiany na towar wolny od wad, maksymalnie w ciągu 2 godzin, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego i na własny koszt
- h) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów:
* jajka, przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacji dla jaj konsumpcyjnych spełniających wymogi art. 27 ust.3 ustawy z dnia 20.01.2004r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. nr 33, poz. 288 z późn. zm.)
* mięso i wędliny muszą być dostarczone w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa
i wędlin. Mięso surowe nie może być przewożone razem z wędlinami w jednym pojemniku. Mięso surowe przy każdej dostawie musi posiadać dokument HDI
* mrożonki mają być dostarczone w formie nie rozmrożonej.
- i) żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym
z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem żywności zgodnie z ISO 220000:2005, Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. „w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań , jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży
w tych jednostkach” - j) Wykonawca udziela Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności
do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach - k) artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej:
* dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego
* Wykonawca zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru
i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawienie żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych i wartości.
- l) Podane w formularzu cenowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, przyjętymi w celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia artykułów spożywczych względem ilości wskazanych w formularzu cenowym, z zachowaniem cen jednostkowych określonych w ofercie Wykonawcy. Ostateczne ilości będą wynikały z faktycznych potrzeb Zamawiającego. Wykonawcy,
z którym zostanie zawarta umowa nie będzie przysługiwało prawo do jakichkolwiek roszczeń
z tego tytułu.
III. TERMIN REALIZACJI ZAMÓWIENIA
- Od 01.09.2024r. do 31.08.2025r.
- KRYTERIA OCENY OFERT
- Najważniejszym kryterium będzie najniższa cena brutto
- Każdy formularz cenowy – załącznik 1a-f -2a-f będzie oceniany oddzielnie.
- WYMAGANIA
- Oferta powinna zawierać cenę brutto.
- O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy spełniający warunki:
- a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności , jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
- b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
- c) dysponują transportem do przewozu żywności (tych części, na które składają ofertę) odpowiadającymi HACCP
- d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej zamówienia
- e) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia
- f) należy uzupełnić oświadczenie stanowiące załącznik nr 4 do niniejszej oferty.
- OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY
- Oferty należy sporządzić zgodnie z treścią formularza cenowego stanowiącej załącznik 1a-f -2a-f
do niniejszego zapytania ofertowego. - Złożone oferty na innym formularzu będzie stanowić podstawę do odrzucenia oferty.
- Złożenia formularza ofertowego stanowiącego załącznik nr 3 do niniejszego zapytania ofertowego
- Złożenia oświadczenia stanowiącego załącznik nr 4 do niniejszego zapytania ofertowego.
- Złożenie załącznika nr 5 zgoda na przetwarzanie danych do niniejszego zamówienia.
- Oferta musi być napisana w języku polskim i popisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania firmy na zewnątrz.
- Poprawki w ofercie muszą być parafowane przez osobę podpisująca ofertę.
VII. WARUNKI PŁATNOŚCI
- Rozliczenie transakcji następować będzie przelewem na wskazane konto w ciągu w ciągu 14 dni, liczonych od dnia otrzymania prawidłowo wystawionej faktury przez Wykonawcę.
Faktury wystawione będą w następujący sposób:
Nabywca: Radwanice GV
- Przemysłowa 17
59-160 Radwanice
NIP: 101-00-10-578
Odbiorca: Dane Jednostki obsługiwanej przez CUW Radwanice
- Rozliczenia między Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w złotych polskich.
VIII. MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA I OTWARCIA OFERT
- Oferta powinna być złożona w zaklejonej kopercie w sekretariacie Centrum Usług Wspólnych
w Radwanicach ul. Szkolna 14 59-160 Radwanice wraz z oznaczeniem : „Oferta na dostawę produktów żywnościowych do Centrum Usług Wspólnych w Radwanicach”, w terminie do 15.07.2024r. godz.10:00. - Oferent może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją ofertę.
- Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
- Otwarcie ofert nastąpi w siedzibie Zamawiającego w dniu 16.07.2024r. o godz. 10:00
- W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
- INFORMACJE DOTYCZĄCE WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
- O wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi oferentów za pośrednictwem jednego
z wybranych komunikatorów: faksu, telefonu, poczty lub e-maila.
- DODATKOWE INFORMACJE
- Zamawiający zastrzega sobie prawo odwołania lub unieważnienia niniejszego postępowania na każdym etapie bez podania przyczyn.
- W przypadku unieważnienia Zamawiający nie ponosi kosztów postępowania.
- Osoba do kontaktu: Justyna Podgórska tel. 76 8311 310.
Załączniki:
- Załącznik nr 1a-f -2 a-f – formularz cenowy
2. Załącznik nr 3 – formularz ofertowy
3. Załącznik nr 4– oświadczenie o spełnieniu warunków
4. Załącznik nr 5 – zgoda na przetwarzanie danych
5. Załącznik nr 6 – wzór umowy
Załączniki
- Zapytanie ofertowe na dostawę art. żywnościowych (134.51 KB)
- Załącznik nr 1 - formularz cenowy Buczyna (34.17 KB)
- Załącznik nr 2 - formularz cenowy Radwanice (34.98 KB)
- Załącznik nr 3 - formularz ofertowy (29.00 KB)
- Załącznik nr 4 - oświadczenie (16.21 KB)
- Załącznik nr 5 - zgoda na przetwarzanie danych (16.35 KB)
- Załącznik nr 6 - wzór umowy (63.50 KB)
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | Centrum Usług Wspólnych Radwanice |
---|---|
Data utworzenia: | 2024-06-21 |
Data publikacji: | 2024-06-21 |
Osoba sporządzająca dokument: | Arleta Wójcińska |
Osoba wprowadzająca dokument: | Administrator BIP |
Liczba odwiedzin: | 359 |